Hangö – Halmstads vänort

Plötsligt händer det, att man får sina idéer. Just denna gång kom jag i mitt undermedvetna ihåg att min barndomsstad Hangö hade en vänort som finns i Sverige och som heter Halmstad. Jag kände ju en konstnär som bor i Halmstad och som dessutom var med i ett galleri. Varför inte ordna en fotoutställning i Halmstad med bilder från deras vänort i Finland, tänkte jag. Så jag presenterade mitt förslag för henne och hon bad mig även skriva till ansvariga för galleriet. Så jag gjorde det och de tyckte det var en utmärkt idé. Vi planerade in datum för utställningen och jag började titta igenom mina bildarkiv och producera tavlor för utställningen liksom marknadsföringsmaterial så som affisch, bild till Instagram och Facebook m.m. Det blev en hel del att planera och eftersom det är en lång väg ner till Halmstad från där jag bor så gällde det även att ha koll på väggutrymmet. Så efter mycket pusslande med modell på vägg och tavlor så fick jag allt klart och kunde åka ner med mina fototavlor. Utställningen var uppskattad och många tyckte det var kul att se bilder från vänorten. Även representanter som hade arbetat med vänorten från kommunens håll.

BERNDT


Hangö/Hanko Photo Exhibition

A special photo exhibition with motives from Hanko, a sister town in Finland to Halmstad in Sweden. The exhibition was in a minor gallery owned by a collective of artists.
Halmstad Art & Design in Halmstad, Sweden

BERNDT

Tema för utställning: motiv från vänorten Hangö
Typ av utställning: fotokonst
Antal utställda bilder: 48 st
Plats för utställning: Halmstad Art & Design
Ort: Halmstad, Sverige
Utställningsperiod: 25 oktober – 5 november 2017
VIP-Vernissage: –
Vernissage: 25 oktober 2017 kl.14-20

Bildmaterial på utställda bilder: foto-utskrifter, fine art-utskrifter, canvas-tavlor på vägg, i blädderställ och i portfolio.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: