Tidigare försök…

I början av 2000-talet bestämde jag mig för att göra något annorlunda.
Jag ville ha en utmaning och göra något som jag aldrig hade gjort förut och som inte var så tekniskt, och då menar jag teknik inom elektroniska prylar, datorer och foto. Något som var analogt och som man inte behövde en massa dyr utrustning till, men där jag ändå fick utlopp för min kreativa förmåga…
Så jag bestämde mig för att prova måla akvarell. Köpte några böcker och läste lite hur det fungerar, köpte färg, penslar och papper m.m. Nu var det bara att sätta igång och försöka skapa en målning. Det första jag gjorde var att bara prova färgerna och penslarna på ett papper och se hur de fungerar innan jag vågade prova på ett motiv. Man kan ju inte göra något fel när man målar i akvarell… det blir som det blir och man får lära sig den hårda vägen. Hjälp, tänkte jag… vad har jag gett mig in på…

Såhär blev i alla fall min första riktiga akvarellmålning.
Jag är inte så stolt över den men det visar mitt försök i alla fall…

min första akvarellmålning
2003

Nu hade jag ju fått en liten känsla i alla fall, trodde jag. Men det var svårt att måla direkt ur huvudet ett påhittat motiv. Jag hade ju en hel del foton som jag fotograferat och tänkte att nästa motiv skulle bli en avbildning av ett foto. Plockade fram ett foto som jag kände att jag ska prova måla. Det blev inte riktigt så exakt som motivet såg ut på fotot, men rätt ok ändå.

Såhär blev min andra akvarellmålning som jag målade av mitt foto.

min andra akvarellmålning
2004

Denhär bilden blev jag rätt nöjd över. Jag tyckte att jag fick till den relativt väl med tanke på att det var min andra akvarell. Så jag fortsatte med ännu en bild som jag målade av och försökte även gå upp lite i storlek. Svårt att välja motiv och hitta en bild som jag skulle klara av. Men hur som helst så blev den tredje akvarellmålningen såhär:

min tredje akvarellmålning
2005

Den tog mig ett tag att slutföra då jag tyckte att det var rätt tidskrävande och svårt att måla med akvarell. Så det blev inga flera akvareller från min sida efter det. Jag gav upp helt enkelt, innerst inne så kände jag mig för osäker och tyckte inte resultaten blev bra. Jag har ibland höga krav på mig själv.

Men nu efter att ha mognat lite mera i akrylmålning och konst igen så börjar jag fundera lite på akvarell igen. Kanske jag kommer att prova igen med akvarell någongång för att se hur det tar sig denhär gången… Funderar på om jag ska försöka mig på abstrakt akvarellmålning. Fortsätt hålla koll här så kanske det dyker upp något nytt och annorlunda som jag aldrig tidigare försökt mig på. Man vet ju inte hur det är innan man har provat på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: