Början…

I januari 2018 påbörjade jag min resa med att måla abstrakt konst i akryl.
Jag har även hunnit ha ett mindre antal utställningar med min akrylkonst under 2018 och hoppas att innevarande år blir lika intressant och fullt med utställningsaktiviteter m.m.

Såhär började allt.

I samband med mina fotoutställningar på gallerier där även andra konstnärer ställt ut sina målade verk väcktes mitt intresse och min tro på att även jag skulle kanske klara av att måla något abstrakt… ”Varför inte prova?”, sa jag till mig själv ett antal gånger. Så jag köpte upp lite billiga canvas-dukar och lite akrylfärg och målarknivar och penslar… Olja var ju inte att tänka på eftersom torktiden är så otroligt mycket längre, och akvarell har jag provat på en gång tidigare för ett bra tag sedan, men den tröskeln var för stor tyckte jag… Svårt.

Så jag började leta efter lite inspiration och hur man gör när man målar abstrakt och kom ju in på dethär med YouTube… Sökte efter videos och hittade jättemånga inspirerande kanaler av artister som tacksamt vill dela med sig av sin kunskap hur de gör. Titta på flera olika och började tro på att ”detdär klarar jag nog säkert av också…”.

Så efter jul och nyårshelgen när vardagen kom så var det dags att prova. Började med en liten canvas på 24*30 cm ifall allt skulle bli helt meningslöst fult. Plockade fram allt och valde en färgpalett. Började skapa bakgrunden och sen gick målandet av bara farten och det var kul. Flera idéer dök upp i huvudet, hur jag skulle göra, olika motiv som bara fanns på lager och väntade på att bli skapade, färgkombinationer, målartekniker m.m.

Så blev den första tavlan klar och min resa hade startat! Skulle det bli en fortsättning? Ja, det blev det…

Såhär blev min första akrylmålning!

”Abstrakt vår”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: