De 4 sviterna

På utställningar kan man verkligen bygga ett kontaktnät med andra konstnärer och besökare på ett sätt som man inte har en aning om hur det kan bli i framtiden. Den här utställningen ett exempel på just en sådan händelse. Det hela började för några år sedan när jag fick kontakt med en av Salas lokala konstnärer då vi har samma typ av motiv med skillnaden att jag fotograferar och hon målar liknande. Vi har fört många diskussioner om detta och tidigt även börjat fundera på om vi ska ha en gemensam utställning där hon ställer ut målad konst och jag fotokonst. På en av mina utställningar där jag ställde ut min målade konst kom hon på mitt vernissage tillsammans med en av hennes vänner som också målade. Så vår idé att ordna en gemensam utställning tog fart och utökades nu med flera konstnärer. Vi blev fyra konstnärer som skulle arrangera en gemensam utställning, alla med sin konst. Vi kontaktade kommunen om att få hyra ett galleri, men det visade sig att det var upptaget för annat under den perioden. Dock fick vi ett unikt erbjudande om att hyra en ”riktig” utställningslokal där konstföreningen och Aguelí-museet arrangerar sina utställningar. Oftast är denna lokal endast för kända konstnärer och hårt kurerad, men nu fanns det en tom period då vi kunde få hyra denna. Givetvis passade vi på tillfället och gick in i planering. Vi hjälptes åt att välja ut konstverk för en av deltagarna då hon aldrig ställt ut sin konst tidigare eller visat publikt. Jag satte ner många timmar för design av affisch, vernissage-kort och mina egna konstverk. Jag bestämde mig för att visa både en del av min fotokonst och mina målade akryltavlor. Var och en av oss konstnärer fick sitt eget väggutrymme så det blev en spännande och bred utställning. På vernissaget ställde även en av deltagande konstnärerna upp med sin skönsång och med kompande band. En lyckad tillställning till slut, men det var en del problem längs med vägen…

BERNDT


The 4 Suites

At my earlier exhibitions in Sala, Sweden, I got in contact with some other local artists. We started planning on having our common exhibition and got a positive answer regarding a Gallery which we could rent for one week. We were four artist with different style and technique and shared the gallery equally. A successful exhibition with lots of visitors.

BERNDT

Utställningens namn: De 4 sviterna - 4 konstnärer ställer ut
Tema för utställning: Konstutställning med färg, form, ljus och känsla.
Typ av utställning: samlingsutställning, målad konst & fotokonst
Antal utställda verk: Verk av 4 konstnärer; Birgitta Lindström, Berndt Sjösten, Karin Eriksson, Rosy Lindvall
Plats för utställning: Travershallen, Kulturkvarteret Täljstenen
Ort: Sala, Sverige
Utställningsperiod: 3 - 17 november 2018
Vernissage: 3 november 2018

Utställda verk i olja, akryl och fotokonst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: