Akvarellutmaningen (swe)

I helgen fick jag en konstig idé och ett ryck att plocka fram lite akvarellmaterial och försöka mig på abstrakt akvarellmålning. Jag vet inte varifrån denna konstiga idé kom ifrån, och jag stod som ett levande frågetecken inför utmaningen… min egen utmaning på något konstigt sätt. Hur gör man abstrakt akvarellmålning? Jag som inte kan något om konst eller målning… Ingen aning hur man gör, så det var bara att prova lite.

Jag har ju i början på 2000-talet försökt mig på akvarell en gång och gav då upp… fast då försökte jag ju måla tydliga motiv. Men abstrakt?!? Hur tänkte jag nu?! Jag kom ihåg lite av akvarelltekniken och hur man kan blöta papper för att få färgen att flyta ut bättre… så jag började med en sådan. Försökte mitt bästa och fästa pappret så att det inte skulle buckla till sig, men misslyckades med det… så det rann hit och dit bara… Men så provade jag med att blåsa runt färgen lite med sugrör… en teknik från flytande akrylmålning som jag använt mig av. Och jag fick ju färgerna i alla fall att flyta ihop och bilda nya färgblandningar.

Den andra målningen gjorde jag på torrt papper och använde mig av en pipett för att droppa ner färgerna. Blåste sedan runt med sugrör igen för att få det att bli lite abstrakt. Fungerade lite bättre tyckte jag. Sen tog min färg slut som jag hade och tyckte det fick räcka för denna gång. Vem vet, det kanske blir något försök till bara jag försöker smälta detta intryck och mina resultat från denna utmaning. Tiden får visa, och du får hålla koll här när det sker…

Den första målningen med abstrakt akvarell:

Den andra målningen med abstrakt akvarell:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: