Digital konst (swe)

Igår fick jag en idé som jag bara måste prova och se om det kan lyckas.
Jag brukar ju designa både affischer och logotyper för de som har behov av detta och så älskar jag ju abstrakt konst… Funderade om man eventuellt skulle kunna prova sig på att skapa abstrakt konst på datorn. Så idag gör jag mitt första försök utan att kladda med färger, behov av canvas att måla på eller något annat. Bara datorn och programvaran som jag oftast använder. Ja, och så givetvis min kreativa hjärna för att se om jag kan få till något.
Eftersom resultatet är digitalt så kan jag ju även använda originalet för att beställa utskrift på lämpligt papper/media för att bilden ska bli så bra som möjligt som jag har tänkt mig när jag skapade detta. Det får bli nästa steg. Nu är i alla fall min första bild med digital konst klar.


När man arbetat i stort sett hela sitt liv med datorer och olika programvaror, är det inte så svårt att lära sig nya programvaror eller hur olika programvaror och system fungerar. Det sitter liksom i ryggmärgen och man vet oftast var man hittar olika funktioner m.m. i programmen. Givetvis handlar det om att man fått använda programmet ett tag för att bli bra på det och man får absolut inte vara rädd för att prova sig fram.

Dethär med att prova sig fram är precis vad jag har gjort nu. Jag brukar säga att jag målar det som jag inte kan fotografera och fotograferar det som jag inte kan måla. Dvs abstrakt konst är svårt att fotografera på ett bra sätt för att det ska bli bra och frågan är om det räknas som konst då eller om det bara är ”misslyckade” bilder… Eftersom man inom den digitala fotograferingen använder sig av olika programvaror för att ”framkalla” bilderna på det sätt man vill så använder man ju datorer och programvaror även i den processen. Så hur skulle det fungera om man använde datorer för att skapa abstrakt konst då? Det är precis detta som jag inte tidigare hade funderat på men så dök tanken upp i huvudet, och jag bara måste försöka. Jag använder ju en del grafiska programvaror för att skapa affischer, trycksaker och logotyper redan och vet hur dessa fungerar rätt bra… Kunde jag kanske använda samma programvaror för att skapa digitala konstverk? Bara att försöka helt enkelt.

Så under helgen har jag laborerat och jobbat med att få fram lite abstrakt konst i digital form. Det blev väl rätt ok för att vara de första konstverken. Tanken är ju att de ska skrivas ut/printas på antingen canvas-duk eller på Fine Art-konstpapper för att bli fysiska konstverk som man kan hänga upp på utställningar och i hem, företag eller andra lokaler. Och så hålla utgåvan till strikt begränsad så som målad konst. Endast 1 exemplar ska finnas tillgängligt.

Såhär blev i alla fall resultatet efter mitt första test:

Mitt första digitala konstverk, skapat på dator

Hur tycker du att det blev? Är detta något som jag skulle kunna ha som ett komplement till min andra konst?
Jag experimenterar mig fram lite för att se vad jag kan och är kapabel att skapa som konstnär.

Mina andra digitala konstverk blev såhär:

Mitt andra digitala konstverk, skapat på dator

Flera digitala konstverk finns att se i min portfolio!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: