Första prints på Digital konst (swe)

Nu har jag kommit igång lite med min digitala konst och skapat några olika konstverk för att prova på hur det fungerar. Jag måste faktiskt erkänna att jag gillar att skapa digital konst lika mycket som att måla mina konstverk. Det kräver en hel del tanke för att slutresultatet ska bli som jag vill och som allt annat så ger övning erfarenhet. Många mindre lyckade konstverk blir det också men vad gör det… det räknas till övningen att kunna få till det som man vill i ett senare konstverk. Men några riktigt bra (enligt mitt tycke) har det i alla fall blivit. Likaså verkar det även ha väckt en del uppmärksamhet bland mina följare på Instagram. Många som gillar och tycker om dem och det känns alltid bra att få lite bekräftelse på det man skapar. Men inte bara på Instagram, jag fick igår även positiv feedback av en annan konstnärskollega som jag känner.

Nu har jag i alla fall beställt en första utskrift på två av mina digitala konstverk för att se hur de blir när de printas. Mycket kvarstår ännu för att hitta rätt papperstyp för rätt konstverk, men det är något som ingår i testen liksom, att komma fram till detta. Eftersom det kostar en del att beställa så stora utskrifter så vill man vara säker på att resultatet håller för de stora utskrifterna, och framför allt att färgåtergivningen blir rätt. Mycket att tänka på: dpi, färger, papperstyp, montering, storlek m.m.

Bara att fortsätta att skapa och prova sig fram tills man är nöjd.
De första prints blev i alla fall bra. Storlek 50×70 cm. Ett på riktigt fotopapper och ett på Fine Art-konstpapper. Jag föredrar det senare just nu, men ska ännu prova på akvarellpapper och på Canvas och annat Fine Art-konstpapper. Håll utkik!

BERNDT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: