Terapi vid kusten (swe)

Alla behöver vi tid för att reflektera över våra liv och våra val, eller bara återhämta oss lite från all stress i vår arbetsmiljö och omgivning. Platsen varierar oftast hos oss alla, vissa går i skogen, andra i sin trädgård, vissa i sin bil eller kanske på sitt sommarställe/stuga var den än ligger. För mig är kusten den platsen och jag mår bra av närheten till vattnet och havet. Kanske för att det är så mäktigt och att vi människor inte kan styra eller bemästra dess kraft, men också för att det ger ett avkopplande brus, vågskalp och en frisk doft som gör att man mår bra och kan sitta och reflektera en bra stund. Givetvis gäller det ju att hitta sina guldplatser där inte så många andra individer stör utan man får sitta ostört, eller vandra längs kustlinjen om man hellre vill det.

För mig är det också en form av avkoppling och återhämtning då jag tar med mig min kamerautrustning för att fotografera samtidigt. Motivet är självklart och det är ju kusten med havet och kustlinjen som kan variera beroende på plats. Jag gör detta gärna på kvällen vid solnedgång och strax efter innan mörkret faller på. Ljuset är skönt för ögonen, lugnet finns där och inga störande moment i sikte, förutom några fartyg och båtar och sjöfåglarna som antingen simmar eller flyger förbi. Och själva fotograferandet får ta tid. Att se och analysera platsen visuellt, ställa upp kamerautrustningen och exponera bilden. Ju mörkare desto längre exponeringstid, vilket ger också en avkoppling då man inte kan göra så mycket under exponeringstiden på flera sekunder eller minuter. Bara vänta och reflektera över den underbara naturen omkring oss. Den är guld värd!

Under årets påskhelg fick jag möjlighet att igen besöka kusten och spendera några timmar med fotografering och terapi. Jag besökte min hemort Hangö där jag sedan länge känner till platser som är lämpliga och som ger mig det jag eftersöker. Jag har länge spanat in detta område, och nu i år var det dags för mig att besöka denna plats. En underbar kustremsa med långa sandstränder och massor av stenar i havet och på stranden ger också utmärkta motiv. Detta ställa blir nog besökt flera gånger med…
För mig är det också en avkoppling av ta med mig min kamerautrustning och fotografera samtidigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: