Sommarförberedelser (swe)

Trots att det är nationaldagen idag och att det även är extremt varmt ute med temperaturer på runt 30 grader, betyder det inte att man tar det lugnt och inte gör något… För idag besökte jag stället och lokalen där jag ska ha nästa utställning. Vi kommer att vara 5 fotografer som ställer ut tillsammans på en attraktiv och populär turistplats: Gysinge.
Det var vid min utställning i höstas som jag fick kontakt med en av fotograferna som brukar ställa ut där varje sommar som han funderade om jag var intresserad av att ställa ut tillsammans med dem. Ja, det är ju självklart att jag ville det. Finns det möjlighet så ställer jag gärna ut och visar min konst, oberoende av vilken konstform det är. Nu blir det en ren fotoutställning. Det blir relativt gott om utrymme att ställa ut och hallen/magasinet är stort och sväljer många tavlor från oss alla. Det ska bli spännande och kul med en fotoutställning igen. Nu behöver jag förbereda mig inför den och välja ut tavlor som ska ingå i utställningen och om jag behöver beställa nya tavlor också. Vi får se…

Men det är inte bara den utställningen som behöver förberedas. Jag skickade även tidigare in en ansökan med 5 utvalda abstrakta konstverk (både målade och digitalt skapade) till en bok/katalog som ska börja komma ut årligen i USA. Och som en stor överraskning här om dagen så blev jag antagen. En jury har baserat på bilderna på konstverken som man skickat in valt ut de konstnärer och konstverk som ska representeras i boken/katalogen. Det blir rätt många och boken/katalogen kommer att omfatta ca 200 sidor och tryckas i 2000 exemplar med distribution och försäljning till Gallerier och konstsamlare. Den kommer att komma ut lagom till en stor konsthappening i Miami i december i år.
Jag blev tipsad av en av mina följare på Instagram att skicka in och som tyckte att min konst måste visas upp för flera. Det tackar jag för och jag är så otroligt glad att jag valdes ut! Det ska bli så spännande att få visa att man finns även internationellt. Men det är inte bara de som visat intresse för min konst. Jag blev även kontaktad av ett galleri i Spanien som fastnat tycke för min konst och presenterade ett förslag att få ställa ut på en internationell konstmässa med dem. Detta har jag inte möjlighet till i år, men vi får se vad som händer framöver även här.
Nu måste jag i alla fall fixa till bilder på mitt konstverk som ska med i boken/katalogen så att det har den tryckkvalitet som behövs för att kunna komma med i boken. En liten utmaning, men det ska nog gå det också eftersom jag ju kan detta med foto… 😉

Men det är inte stopp här med aktiviteter och konst…
Jag kommer även att ställa ut på en Öppen Salong i Enköping under sommaren. Detta har jag gjort tidigare också och ska även i år passa på att lämna in ett konstverk eller två till salongen som visas över sommaren. Jag har dock inte valt ut vilket konstverk/vilka konstverk ännu, men det ska jag göra nu i helgen. Inlämningn sker nästa vecka och minst ett konstverk kommer med. I år har jag tänkte lämna in målad konst. Förra gången hade jag med fotokonst. Jag har ju möjlighet att variera mig lite när det gäller konstformer och konstverk.

Önskar er alla en glad nationaldag och håll ut i värmen.

BERNDT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s