Nytt medium att prova

Jag har under en längre period varit intresserad av att lära mig måla med alkoholbaserat bläck. Det är inte som vanlig målning med akvarell eller akryl utan man måste lära sig en ny teknik. Resultaten blir väldigt abstrakta och spännande och det gäller att lära sig hur färgkombinationerna samarbetar med varandra.

Jag har redan införskaffat mig den alkoholbaserade färgen och det specialpapper som behövs för att det ska bli bra. Många YouTube-klipp har jag gått igenom för att se och lära mig hur man gör detta på ett bra sätt och har nu även provat på och börjat med denhär typen av konstverk.

Det är en utmaning att få till det och det gäller att inte slösa för mycket på varken bläck eller dyrbart specialpapper. Man får helt enkelt börja med mindre storlekar och lära sig den vägen innan man börjar med de riktigt stora storlekarna. Det är svårt att hitta stora papper också. Hittills har jag bara hittat den största i storlek 50×70 cm, men det räcker långt och man kan faktiskt dela det arket i mindre storlekar som är rätt hanterbara.

Det går åt väldigt mycket ren alkohol också så det gäller att ha bra ventilation och skydd för det är inte hälsosamt att andas in detta. Ren alkohol köper jag från ex. Apoteket eller Kjell & Co. Det är drygt 99% Isopropanol som går bra att använda. Ju renare desto bättre resultat.

Jag har hittat ett par typer av bra färg här i Sverige som ger bra resultat men det finns ytterligare ett märke som jag inte hittat utan måste köpa utomlands ifrån när jag väl kommer så pass långt. Det finns även guld, silver och andra metallic effekter som jag vill lära mig bara jag kommer så långt. Nu har jag fått en liten flaska med lite grann av den guldeffekt som jag vill prova på innan jag köper. Tack till den snälla konstnären som jag lärt känna och som ville dela med sig till mig. Jag har ännu inte provat, men snart så…

Fortsätt följa min resa så kommer du att se hur resultaten utvecklas allt eftersom.

BERNDT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: