Nytt år, nya möjligheter (swe)

Nu har det verkligen gått ett bra tag sedan jag skrev något i min blogg. Hösten har varit intensiv och nu har både jul och nyår gått också. Vad har hänt sen sist? Jo, mycket har hänt och jag har fortsatt att skapa konstverk. Bland annat så deltog jag på den stora Art Showen som Galleri Zeitgeist ordnade i Uppsala Saluhall under Kulturnatten här i Uppsala och några andra evenemang som ordnats här i Uppsala under slutet av 2019.

Den stora Art Showen var en upplevelse att delta i och det var en utmaning att vara med bland så många andra utställare. 100 utställare och över 1000 konstverk på samma ställe och tid. En utställningsplats med 2×3 meter bred och hög vägg att hänga sina konstverk på och/eller ett bord att ställa upp sina konstverk på. Det gick bra och det kom mellan 3000-5000 besökare uppskattningsvis. Kul att få ställa ut och visa sin konst på detta sätt den första gången i Uppsala. Nu kommer det att ordnas flera Art Shower i år igen, så förhoppningen är att jag kan delta på någon ny snart. Det är alltid bra att visa sin konst, ett marknadsföringstillfälle.

Men det har funnits andra tillfällen i höstas att visa sin konst för andra. Bland annat så började Galleri Zeitgeist här i Uppsala ordna s.k. konstmingel/after work kvällar på fredagar här i Uppsala Saluhall. Varje fredag kan de som vill och är intresserade av konst eller konstnärer träffas över ett glas vin/öl eller en kopp kaffe, eller varför inte en matbit… Att lära känna nya konstnärer och utöka sitt nätverk är värdefullt för de flesta. Jag tycker i alla fall det och har deltagit flera gånger på dessa tillfällen. Varje fredag kan en ny konstnär ställa ut sin konst i Saluhallen och konsten får hänga uppe i en vecka innan nästa tar vid. Konsten är givetvis till salu och hänger bland besökare till Saluhallens olika butiker, restauranger och cafébord. Jag bokade snabbt upp mig för en period i höstas och har redan haft min vecka. Det är mycket populärt både bland konstnärerna och besökarna och jag kommer att försöka boka upp mig igen för en ny period när det finns utrymme och möjlighet i kalendern.

Men inte nog med detta, i december ordnade även Galleri Zeitgeist en julmarknad för konst och designhantverk i Rådhuset här i Uppsala. Ett ypperligt tillfälle igen att få visa upp sin konst för Uppsala-publiken. Så jag anmälde mig bland de första så fort jag fick reda på detta. Under en helg i mitten på december så pågick julmarknaden. Jag ställde ut tavlor med både min fotokonst och mina akrylmålningar. Vid lugna stunder på dagen och innan besökare anlände kunde man gå runt och se på de andras konst & hantverk och knyta nya kontakter. Och det är ju alltid kul att prata konst med andra konstnärer, och givetvis med besökare också. Julmarknader är något som jag gärna deltar på och erbjuder min konst då. Så blir det flera möjligheter i år så kommer jag nog säkert att delta igen.

Men jag har nog även målat en hel del trots alla sociala evenemang och tillställningar som jag deltagit i. Man fortsätter att utveckla sin teknik och nu har jag även fått en liten inblick i vilken typ av konst som de flesta verkar tycka mest om av mina olika stilar. Så nu gäller det för mig att försöka hålla mig lite renare inom konsten och inte vara alltför spretig.

Även om jag fortsatt måla i akryl så har jag nu även börjat lite med alco ink. En ny teknik som jag tidigare har sagt att jag ska prova och äntligen kommit igång med detta. Läs gärna mera om detta under menyn ”Konstprojekt”. Jag har skrivit lite mera om det där.

Hemsidan är också uppdaterad liksom all info här om utställningar som jag deltagit i under hösten.
Det blev rätt långt inlägg denna gång, men det var ett tag sen sist.
Tack för att du orkade läsa såhär långt 🙂

BERNDT

Exempel på en alco ink målning med guldeffekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: