Min första oljemålning (swe)

Trots att jag inte målat så länge ännu, är jag alltid intresserad av att lära mig mera om andra medier och hur jag kan förbättra mitt måleri. Jag började ju för längesen med att prova på akvarellmålning, men det gick jag bet på… det passade inte min målarstil så bra. Så jag fortsatte flera år senare med akryl och där är jag ännu. Det passade mig bättre. Men i och med att man är aktiv på sociala medier och följer andra konstnärer så hittar man även andra medier som man vill prova. Ett sådant medium är alco ink som jag också har prova på nu. Men det fanns ett målarmedium som jag ännu inte känt mig bekväm med att prova, dvs olja. Det är många som berömmer detta medium och att det är så enkelt att få till färgerna med nyanser som man aldrig får fram i akryl. Så det väckte min nyfikenhet och jag måste ju våga prova på detta också. Annars kan jag ju inte säga något om hur det är.

Nu har jag i alla fall kommit så pass långt att jag vågat måla min första oljemålning. En tavla på hela 70×50 cm med ett abstrakt motiv. Jag tänkte att jag skulle börja så, bara för att få känna på hur färgen fungerar med målarknivar. Det var inte enkelt och det tar nog ett tag att vänja sig vid att färgerna blandas väldigt enkelt med varandra och torktiden är ju så otroligt mycket längre. Men jag tycker det verkar kul och har redan funderingar på hur jag ska ta mig vidare inom oljemålning. Jag tänkte att jag skulle försöka mig på att måla ett riktigt motiv som inte är abstrakt och använda penslar för att se hur det verkar och om jag kan måla något som verkligen föreställer något. Får nog skissa upp något motiv på en canvas så att jag har planerat tavlan och motivet bättre. Men det ska bli kul och det kommer säkert att ta ett tag för att få fram en sådan tavla. Har sett så många vackra konstverk målade i olja så jag har blivit lite inspirerad att utvidga min kunskap nu. Blir nog att titta på flera YouTube-videor om oljemålning här näst. Och så hitta ett bra motiv att måla. Har du tips och idéer så är jag alltid intresserad av att höra.

BERNDT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: