Äntligen – Finally (swe/eng)

Detta år (2020) har inte varit som vi trodde att det skulle bli med tanke på pandemin som sätter skräck i hela världen och som påverkar många aktiviteter och företag. Kulturbranschen är ju en av de som påverkas hårt med alla begränsningar och inställda evenemang. Det har satt många käppar i hjulen för många konstnärer, artister och andra kulturorganisationer. Många får hitta andra vägar att försörja sig eller vara kreativ med sin försäljning och marknadsföring och flytta ut det mesta till internet.

Jag hade en hel del planer på utställningar i år, men det blev ju inte av det heller i och med allt. Men det gäller att inte hänga läpp för det utan försöka se framåt och planera för vad som kan hända längre fram. Visst har jag också försökt marknadsföra mig mera på nätet och även skapat en enkel online utställning med min abstrakta konst så att intresserade kan se dessa från sina datorer eller andra mobila enheter. Men det är ju på riktigt man vill och måste se konsten för att uppleva den ”på riktigt”. Så en riktig fysisk utställning med konst är ju det som behövs i dessa tider, för att muntra upp lite. Jag hade planerat att ha en i mitten av sommaren, men den var jag tvungen att skjuta fram lite för att invänta bättre läge. Och det var väl tur det för jag fick mig också en tankeställare hur jag kan göra den säkrare för besökare för att förhindra smittspridningen. Dvs Corona-anpassa utställningen för besökarna. Det går ju bra när man själv kan bestämma över utrymmet och lokalen. Nu blir den av äntligen. I augusti kör jag en veckas utställning i Sala, i samma lokal som jag även ordnade min stora fotoutställning 2016. Denhär gången blir det abstrakta konstverk som är målade i akryl, mixed media, olja, alco ink eller digitalt. Allt från mindre storlekar till större tavlor. Det ska bli spännande att se hur denna utställning landar med tanke på den aktuella situationen och om besökare vågar sig dit.

Ni kommer ihåg att jag tidigare nämnde att jag kom med i en konstkatalog som skulle ges ut med utvalda abstrakta konstverk…
Nu har den äntligen tryckts och producerats inför försäljning och distribution i höst 2020. Den blev tyvärr rejält försenad (nästan ett helt år) pga diverse olika händelser och så kom pandemin och hela tryckprocessen försenades och fick flyttas till ett annat land. Jag hade missförstått ett mail tidigare från dem, och fick med ett konstverk (inte två) i katalogen. Men det gör inte mig något. Jag är med i alla fall och fick med det som jag själv tyckte var bättre; ett digitalt skapat konstverk som föreställer änglavingar.
Det återstår att se nu hur denhär katalogen tas emot i höst när den börjar distribueras till gallerister, konstsamlare och olika försäljningsställen.
Men mera om detta senare.

BERNDT

English:

This year has certainly not been what we expected at all due to the pandemic situation in the whole world. This has affected lots of activities, events and organisations around the world. Most of the cultural activites and events have or are being reduced or cancelled due to restrictions to prevent the spreading of the Corona-virus. This has and is a big issue for all artists around the world who have had to cancel all their exhibitions, performances and tours due to this. Many artists had to find other jobs to be able to live and pay their bills. Other artists had to be very creative in the marketing and move their work to the internet.

I had a lot of ideas and plans for exhibitions this year, but this didn’t happen as you can guess. But better not to be depressed about this, instead I was planning for the future and what should be happening instead. I used this time for a replanning. For sure I also did my try on moving to the internet more regarding marketing and exhibitions. I redid my website and also made an online art exhibition for those at home to view, where ever the customers are located, at home by their computer or anywhere else on their mobile devices. But still I think art should be views at an exhibition or gallery instead of online. You have to explore the artwork in real life to be able to ”feel” the art with your senses. I think that a physical art exhibition now is a great way for visitors to enjoy something positive instead.
I had a plan to make this exhibition in the middle of our summertime, but was not able to do so because of the restrictions. It was good that I hade to postpone the exhibition so I had some more time to figure out how to adjust the exhibition to todays restrictions and how I can prevent the spreading of the virus and still welcome visitors to my exhibition. It helps a lot that I can manage the gallery myself and all the adjustments needed. The exhibition will take place in august and I am very curious to see how this will affect the visitors and if they dare to come and visit. I will exhibit my abstract paintings made in acrylics, mixed media, oil, alco ink and digitally.

Last year I also got selected to publish one of my artwork in an inaugural edition of a coffee table artbook. This has finally been produced and printed and will be released in the autumn this year. The book will contain may interesting abstract artist and the book will be distributed to gallery-owners, collectors and other stores for sale. It will be interesting to see how this book will be welcomed and how it affects us artists. It sure is a good marketing channel for us. But more of this later when I know more.

BERNDT

Mitt konstverk till vänster i ArtFolio 2020 – My artwork to the left in ArtFolio 2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: