abstracts

Det här året har inte riktigt varit som planerat och som man trodde att det skulle bli. Många inom den kulturella sektorn har drabbats hårt av alla restriktioner som finns pga Corona-pandemin i världen. Många har fått ställa in eller skjuta fram sina evenemang och hitta andra vägar. Jag hade i början av året planerat att ha en konstutställning med min abstrakta konst men så kom pandemin och satte käppar i hjulet för detta just då. Allt ställdes in och jag var också tvungen att skjuta fram min utställning. Med ovissheten om det skulle bli först nästa år eller om det skulle bli så pass mycket bättre att jag kunde hålla den i år. Eftersom det blev lite bättre under sommaren så tog jag beslutet att hålla utställningen på sommaren när det fanns möjligheter att använda galleri-lokalen på ett bättre sätt. Jag fick tänka om lite och förbereda utställningen så att den skulle vara anpassad för att förhindra spridningen av viruset. Jag förberedde utställningen med handsprit, begränsat antal användare i lokalerna och med skyltar och anvisningar om avstånd m.m. Jag hade även förberett att i nödfall kunna stänga dörrar och begränsa antalet besökare om det blev för många samtidiga. Men som tur var så kom de flesta utspridda under öppettiderna och det var sällan fler än 5 samtidigt i galleriet.

Utställningen var omtyckt av de som besökte och alla tyckte att det var färggrant och glad stämning vilket behövdes i dessa tider.

Jag ställde ut abstrakta målningar gjorda i akryl, olja, alkoholbaserat bläck (alco ink) och även några digitalt skapade konstverk. En uppskattad utställning med många glada besökare och några mindre och större tavlor hittade nya hem denna gång. Tyvärr var vädret inte på min sida denna gång utan värmeböljan gjorde nog att besökarna hellre valde andra aktiviteter i sommarsolen. Men sån’t kan man ju inte veta på förväg eller beställa vilket väder man vill att det ska bli.
Hoppas på flera vid nästa utställning som ännu inte är planerad.


Art Exhibition in Sala

This year has certainly been different for all of us. Due to the pandemic Corona-virus and the intense spreading of it all over the world, everything has been paused and/or cancelled. Especially all cultural events have suffered a lot this year. Artists are trying to coop with the situation as well as they can and some have been forced to do other jobs to earn their living.
I had planned to arrange this art exhibition earlier this summer but when everything was cancelled and stopped, I had to reschedule this exhibition with the knowledge that I probably had to reschedule it to the next year.

Since everything got a bit better here i Sweden, I decided to still open this exhibition in the later part of our summer. Many people are in need to get positive events and happenings now to be able to handle the pandemic in the dark and cold autumn. So I had to rethink a bit and make the art exhibition in a way to prevent spreading the virus. Some years ago I found a wonderful gallery to rent and exhibit my artwork at. I did a photo exhibition at this gallery some years ago and found it of interest again for my painted art.
The gallery has two rooms with separate entrence and it was possible for me to have these doors open and adjust the amount of visitors to each gallery-room in case there where too many visitors at the same time. But I didn’t have to do this since they did arrive in separate times and spread out during opening hours.

The exhibition was loved and many people found it colorful and joyful to see. I was exhibiting abstract paintings made in acrylics, oil, alco ink and digitally. Many minor and some bigger paintings found their way to new homes also.

BERNDT

Tema för utställning: konstutställning / art exhibition
Typ av utställning: soloutställning / solo exhibition
Antal utställda bilder: ~60 tavlor/paintings
Plats för utställningen: Stora & Lilla Galleriet, Täljstenen
Ort: Sala, Sverige
Utställningsperiod: 8–15 augusti 2020
VIP-Vernissage: –
Vernissage: -
Antal besökare: 67 visitors

Exhibited artworks in portfolio:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s